Afgelasting Rhino Obstacle Run 2020

12-08-2020

Beste Rhino Runners,

De laatste maanden is er door de organisatie van de Rhino Obstacle Run hard gewerkt om de voorwaarden voor een veilige obstakelrun op Legerbasis Oirschot te garanderen. Echter door de recente ontwikkelingen rondom het Coronavirus hebben 13 Lichte Brigade en Thinc ahead als organisatoren moeten besluiten dat de editie van 2020 helaas geen doorgang kan vinden.

Wij betreuren het ten zeerste dat de Rhino Obstacle Run definitief niet plaats kan vinden dit jaar, maar op dit moment heeft de veiligheid van deelnemers, bezoekers en de militairen op de legerbasis de hoogste prioriteit.

In de eerste plaats is de gezondheid van jullie als deelnemers voor ons het allerbelangrijkst, daar willen we geen enkel risico mee nemen. Maar ook is de Legerbasis in Oirschot de thuishaven van duizenden militairen die zich dagelijks inzetten in het belang van Nederland. Omdat er veel onzekerheid is hoe de situatie rondom het Coronavirus zich ontwikkelt en we beide belangen even zwaar dienen af te wegen, hebben we helaas moeten besluiten om dit jaar géén Rhino Obstacle Run te organiseren.

Jan Willem Maas (Brigadegeneraal 13 Lichte Brigade): “Dagelijks zetten de mannen en vrouwen van 13 Lichte Brigade zich in voor de burgers in Nederland en ver daarbuiten. Duizenden militairen werken en wonen op onze Legerbasis in Oirschot. De Legerbasis is dan ook geen reguliere evenementenlocatie, we dienen dan ook voor de gezondheid van onze mensen extra zorg te dragen. We hebben veel scenario’s met elkaar besproken, maar gezien het feit dat het Coronavirus nog altijd onder ons is, zelfs weer een beetje oplaait, hebben we in jullie en het belang van onze manschappen moeten besluiten dat de editie van 2020 geen doorgang kan vinden.”

Niels Cannegieter (directeur Thinc ahead): “Als organisatiebureau zijn we dagelijks bezig om van elk evenement het ultieme feest te maken. Echter, veiligheid en gezondheid van onze deelnemers en haar omgeving heeft -zeker in de huidige tijd- onze allerhoogste prioriteit. Deze kunnen we in 2020 niet voor de volle 100% garanderen, waarbij we ook rekening dienen te houden met het unieke decor van de Rhino Obstacle run: De Legerbasis in Oirschot en haar manschappen. Het doet natuurlijk pijn om deze beslissing te moeten nemen, maar de gezondheid van eenieder staat voorop. We hopen dan ook dat jullie als trouwe deelnemers alleen maar begrip hebben voor dit besluit.”

Door de aanhoudende onzekerheid, is besloten om vooralsnog geen nieuwe datum te prikken voor de Rhino Obstacle Run. Een update gaan we met jullie delen wanneer we hier meer over kwijt kunnen. Houd hiervoor onze social media kanalen en website in de gaten. Alle deelnemers krijgen hun ticketgeld terug, hierover heb je een mail ontvangen. Je hoeft hiervoor als deelnemer geen actie te ondernemen.

Stay safe & healthy!

Met sportieve groet,
Namens de organisatie van de ROR 2020
13 Lichte Brigade en Thinc ahead