Over de Rhino Obstacle Run

Op zondag 27 september 2020 wordt alweer de negende editie van de Rhino Obstacle Run georganiseerd. Vanwege de maatregelen rondom het Corona virus is de ROR verplaats van april naar september. De 13 Lichte Brigade zet  eenmaal per jaar haar deuren open voor de sportievelingen, die de militaire uitdaging graag aan gaan.

De Rhino Obstacle Run heeft drie onderdelen:

    • Het 10 kilometer-parcours. Hier mag je aan mee doen vanaf 16 jaar. Verdeeld over de 10 kilometer kom je meer dan 40 militaire obstakels tegen. De uitdaging gaat over het asfalt, door het zand en over steile hellingen.
    • Het 5 kilometer-parcours: De Junior Rhino Obstacle Run. Als je tussen de 12 en 16 jaar bent kan je ook mee doen aan de Rhino Obstacle Run. Meer dan 10 militaire obstakels liggen daar voor je klaar.
    • Ook is er de mogelijkheid om als begeleider mee te lopen tijdens de Junior Rhino Obstacle Run. Per deelnemend kind mag er maximaal één begeleider mee doen (minimale leeftijd begeleider is 16 jaar).

Belangrijke informatie voor de deelnemers van de Rhino Obstacle Run: 

Legitimatie
Zowel deelnemers als toeschouwers dienen zich bij de ingang van de kazerne te legitimeren voordat zij het terrein mogen betreden. Hierbij is een geldig legitimatiebewijs verplicht!

N.B.: Heb je geen geldig legitimatiebewijs bij aankomst op de kazerne? Dan wordt de toegang je te allen tijde geweigerd! Zorg dus voor een geldig legitimatiebewijs om teleurstelling te voorkomen.

Parkeren
Op de Legerbasis Oirschot is voldoende parkeergelegenheid (Navigeeradres: Eindhovensedijk 42, Oirschot). Bij aankomst op de legerbasis moeten de instructies van de medewerkers gevolgd worden. Let op: het kan druk zijn, dus houd hier rekening mee.

Parcours
Het parcours van de Rhino Obstacle Run is erg afwisselend. Van asfalt tot zand en van bospad tot grasveld. Je komt onderweg van alles tegen! Je schoenen gaan dus vies worden. De 10 kilometer heeft ongeveer 40 verschillende militaire hindernissen. De 5 kilometer kent dezelfde uitdaging met ongeveer 20 verschillende militaire hindernissen. De organisatie doet er alles aan om de veiligheid te borgen, maar deelname aan de Run is op eigen risico. We wijzen je graag op de Algemene Voorwaarde en het Gezondheidsreglement. 

Garderobe 
Houd er rekening mee dat er geen bewaakte gaderobe aanwezig is op de legerbasis. Je kunt je spullen, op eigen risico, achterlaten in de sporthal.

Omkleden
Voor de Rhino Obstacle Run wordt de sporthal ingericht als kleedlokaal. Waar dames en heren, gescheiden van elkaar, zich kunnen omkleden. 

Douches
Er zijn geen douches aanwezig, wel is er de mogelijkheid om je af te spoelen na afloop van de run.  

Toiletten
In de sporthal zijn toiletten aanwezig, daarnaast worden er mobiele toiletten geplaatst.

Registratie 
Op zondag 27 september kan je 45 minuten voor je starttijd, je registreren. Zorg ervoor dat je een geldig ticket gereed hebt! Zodra je je meldt bij de registratiebalie ontvang je van ons jouw Rhino Obstacle Run shirt! Zorg dat je op tijd aanwezig bent bij de start.

Heb je jouw ticket via Ticketswap aangeschaft? Houd dan de naam van de originele koper bij de hand! Op zijn of haar naam ligt namelijk het shirt gereed (LET OP: het shirtmaat is van de originele koper, deze kunnen we niet meer omruilen).

Rhino Obstacle Run shirt
Elke deelnemer ontvangt bij registratie een speciaal ontworpen Rhino Obstacle Run shirt! Zodat je in stijl de militaire hindernissen kan gaan overwinnen. Het is verplicht om dit shirt tijdens de Rhino Obstacle Run te dragen, alleen dan krijg je toegang tot de start.

Start
Voordat de 10 kilometer Rhino Obstacle Run begint, zal de Junior Rhino Obstacle Run starten. Het startschot voor de Junior Rhino Obstacle Run wordt gegeven om 09.30 uur. Daarna start om 10.00 uur de Rhino Obstacle Run 10 kilometer.

Startvakken
Er zal in verschillende startvakken worden gestart, kijk hieronder voor welk startvak jij je hebt ingeschreven en hoe laat deze start:
 

Junior Rhino Obstacle Run (5km)
Starttijd: 09.30 uur

Rhino Obstacle Run (10km) 

10.00 uur – Soldaat 
10.10 uur – Korporaal 
10.20 uur – Sergeant 
10.30 uur – Sergeant-majoor
10.40 uur – Adjudant 
10.50 uur – Tweede luitenant 
11.00 uur – Eerste luitenant 
11.10 uur – Kapitein 
11.20 uur – Majoor 
11.30 uur – Luitenant-Kolonel 
11.40 uur – Kolonel
11.50 uur – Brigade Generaal
12.00 uur – Generaal-majoor
12.10 uur – Luitenant-generaal
12.20 uur – Generaal

Medaille
Als je de Rhino Obstacle Run hebt volbracht en je komt over de finish krijg je van ons een herinneringsmedaille.

Water
Na afloop van de Rhino Obstacle Run ontvangen alle deelnemers een gratis flesje water.